קיש ברוקולי עם דפנות מפתיעות

אסתי חדד Comments Off on קיש ברוקולי עם דפנות מפתיעות
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מתכון חצי הגמר למשימת "מאכל לחג".

מאת: רויטל מלכה

בחרתי להקדיש ולהגיש מתכון זה דווקא לט"ו בשבט, שנראה לי שלא משקיעים בו מספיק וגם בשל העובדה שמאד רציתי להגיש על שולחן החג את פרי הפסיפלורה האהוב עלינו והמתכון הנ"ל נותן לו ביטוי יפה.

מצרכים:
לבצק:

3.5 כוסות קמח
250 גר גבינת שמנת 'תנובה'
200 גר חמאה 'תנובה'
למילוי:
1 חב' גבינת חרמון 'תנובה'
2 בצל סגול בינוני
2 כפות שמן זית
3 כוסות פרחים של ברוקולי
1 שמנת מתוקה 'תנובה'
3 ביצים טרופות
מלח, פלפל
1 שן שום כתושה

למצע הסלט:
3 עלי חסה קרועים ביד
3 כפות עלי בייבי
3 פרוסות אגס חתוך לגפרורים
2 פרוסות תפוח גרנד חתוך לגפרורים
1 גבעול סלרי חתוך לגפרורים
רצועות דקות של לדר (משמש)
מעט גרגרי רימון
שקדים קצוצים

לרוטב הפסיפלורה:
תכולת פרי מ-5 פסיפלורה
0.5 כוס שמן זית
2 כפות דבש
1.5 כפית חרדל
1 כפית חומץ

הוראות הכנה:
מערבבים את חומרי הבצק היטב לבצק אחיד ונעים לעיבוד.
מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את פרחי הברוקולי לאידוי 7 דק', מוסיפים את השמנת מתוקה ל-5 דק בישול, מורידים מהגז, מקררים מעט ומוסיפים את הביצים, מלח, פלפל ושום.
מחלקים את הבצק לכ-12 כדורים. מרדדים כל כדור לעיגול הגדול מגודל תבנית הקיש האישית בכ-1.5 ס"מ. מרפדים דפנות כל תבנית קיש בבצק משאירים השוליים, מצמידים לדפנות הבצק רצועות גבינת חרמון וסוגרים בעיטוף שולי הבצק. ממלאים במלית הברוקולי ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות לכ20 דק' עד שמזהיב.

מגישים לצד שייק פסיפלורה מפתיע (צילום: רויטל מלכה)

מסדרים בצד את לקט העלים והפרות לסלט חי ומכינים בשייק את חומרי הרוטב פסיפלורה.



0 תגובות